QUÈ TRACTA REVERSE THERAPY?

Síndrome de Fatiga Crònica

“La Síndrome de la Fatiga Crònica (SFC) classificada per l'OMS com G93.3 , és una malaltia multisistèmica, orgànica i crònica*. Afecta els sistemes immunològics, cardiovascular, endocrí i neurològic, i causa símptomes com fatiga severa, pèrdua substancial de memòria, de la capacitat de concentració i d’anàlisi, desorientació, son no reparadora, intolerància a l’activitat física, dolor a les articulacions i músculs, sensibilitats químiques múltiples, i una sensació d’estat gripal permanent, entre d’altres manifestacions. A més s’han observat alteracions greus en la pressió arterial i de l’equilibri ortostàtic, unes importants reduccions del fluix sanguini en el cervell i de la capacitat cel•lular del consum habitual d’oxigen.” ACSFCEM

En Reverse Therapy considerem que aquesta malaltia és conseqüència d’un desequilibri glandular causat per una hiperactivitat de l’Hipotàlem , la glàndula Pituitària i les glàndules Suprarenals (l’eix HPA). Aquesta hiperactivitat afecta les funcions principals de l’organisme de la mateixa manera; músculs, sistema digestiu, circulació i sistema immunològic.

El motiu perquè l’Hipotàlem es sobreactiva és perquè la Mentdelcos (l’intel•ligència emocional que funciona a través del cos) envia símptomes per avisar a la persona que torni a equilibrar les demandes i pressions de l’entorn amb les pròpies necessitats. Quan la persona és capaç de desxifrar el missatge que amaguen els seus símptomes i d’actuar en conseqüència, l’Hipotàlem ja no tindrà la necessitat de crear més símptomes i aquests desapareixeran. *Tenint en compte això, la malaltia deixa de ser crònica per ser reversible i curable.

La Mentdelcos també hiperactiva l’”eix HPA” per posar tot l’organisme en alerta en situacions de crisi, de manera que les funcions principals de l’organisme s’activen i treballen més intensament. Per exemple: quan el sistema immunitari treballa per combatre infeccions, i la situació es prolonga pot acabar produint problemes com inflamacions de glanglis, mal de coll, febre i (en alguns casos) infeccions virals. Quan el sistema digestiu treballa per exemple, per defensar-se de certes toxines dels aliments, com a resultat poden aparèixer colon irritables, mal de panxa, nàusea, eruptes, i candides. I quan els músculs treballen més per estar preparats per l’acció, poden arribar a cremar tanta glucosa que creen fatiga.
Aquesta hiperactivitat constant causa dolor muscular, fatiga, debilitat i malestar. I si aquests són els músculs del crani poden causar mals de cap tensionals.

La solució recau en:
1. Investigar detingudament aquelles situacions on primer van aparèixer els símptomes o van empitjorar.
2. Entendre el perquè la Mentdelcos utilitza els símptomes per guiar, protegir i avisar a l’individu.
3. Encoratjar al pacient perquè actui d’acord amb les necessitats de la Mentdelcos.

D’aquesta manera, el que fa Reverse Therapy és invertir els símptomes ajudant al pacient a prendre més consciència del seu Cos i del que aquest intenta “dir”a través dels símptomes, per llavors decidir quines accions s’hauran de portar a terme quan els símptomes empitjorin. Si la intensitat dels símptomes és més o menys la mateixa dia rera dia, el terapeuta ajudarà al pacient a decidir quins canvis s’han de fer en l’estil de vida per restablir l’equilibri.
Llegir més en l’apartat “Reverse Therapy” de la pàgina web.